24.2.12

Ετοιμάζω ταξίδι...

Λέω και ξαναλέω αυτές τις μέρες ότι μετακομίζω κι όλο εδώ ξαναγυρίζω... Είναι βλέπετε γνώριμο το μέρος και παρόλο που έχω εδώ και μέρες δημιουργήσει νέο ιστολόγιο στο wordpress κι έχω μεταφέρει όλες μου τις αναρτήσεις εκεί, δεν έχω καταφέρει να μεταφέρω αναγνώστες και ιστολόγια που παρακολουθώ κι αυτό με κρατάει πίσω!! Όπως και να 'χει μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις σε σχέση με αυτό το θέμα, ώστε να το λήξω, γιατί μου έχει φάει πολύ προσωπικό χρόνο...

Όπως γράφω και στον τίτλο, ετοιμάζομαι για βολτούλα μαζί με τον καλό μου, εν όψη τριημέρου, στην αγαπημένη μας κουμπάρα!! Προορισμός ο "εξωτικός" Παλαμάς Καρδίτσας και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί μου έχει λείψει πολύ-πολύ η φιλενάδα μου!! Κι επειδή ο χρόνος περνάει και σε λίγο φεύγουμε (κι εγώ ακόμα δεν έχω ετοιμαστεί...) θα σας δείξω ένα μικρό δωράκι-διακοσμητικό από χαλκό που έφτιαξα σήμερα πρωί-πρωί για το σπίτι που θα μας φιλοξενήσει!!


Εύχομαι σε όλες και σε όλους να περάσετε πολύ-πολύ όμορφα αυτές τις μέρες κι ελπίζω ο καιρός να μας το κάνει το χατίρι και να είναι κύριος!!

21.2.12

Υπογράψτε και εσείς τώρα! Ας φωνάξουμε όλοι ΟΧΙ ΣΤΗΝ ACTA!!

Οι μέρες περνάνε, αποφάσεις που αφορούν τη ζωή όλων μας παίρνονται για εμάς χωρίς εμάς, η καταπίεση κι οι περιορισμοί σε όλα τα επίπεδα ολοένα και αυξάνονται... Όπως είχα γράψει και σε αυτή μου την ανάρτηση το σχέδιο περιορισμού της ελευθερίας των όσων φωνών υπάρχουν στο διαδίκτυο έχει ψηφιστεί κι από την Ελληνική "κυβέρνηση" και βρισκόμαστε εν αναμονή της ψήφισης του ανάλογου νομοσχεδίου από τη βουλή. Για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω το σύνδεσμο για μια σελίδα, στην οποία συλλέγονται υπογραφές σε παγκόσμιο επίπεδο κατά του σχεδίου ACTA!! Μιας κι εγώ έχω υπογράψει ήδη εδώ και κάποιες μέρες, σκέφτηκα οτι μπορεί να ενδιαφέρει και κάποιους άλλους κι είπα να κάνω μια ενημέρωση...

Σε προσωπικό επίπεδο, έχω ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά του ιστολογίου μου σε πλατφόρμα wordpress ως το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ως αντίδραση στην αλλαγή της πολιτικής απορρήτου της google, που θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου σε συνάρτηση με τις επιταγές του σχεδίου ACTA. Σίγουρα δεν είναι και η πιο ευχάριστη διαδικασία και ειδικά για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με ούτε με προγραμματισμό ούτε με κάτι ανάλογο... Θα τη βρω όμως την άκρη, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσω κι ελπίζω να μην το μετανιώσω!! 


Πριν σας αφήσω θα ήθελα να σας πω για κάποιες προσφορές που τρέχουν αυτό το διάστημα από τη Γεωπονική Πύλη, που γιορτάζει τα 3 χρόνια λειτουργίας της!! Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά σε αυτή την ανάρτηση της φίλης love2love, η οποία συμμετέχει κι εκείνη με τον τρόπο της στην όλη προσπάθεια!! Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να περάσετε μια βόλτα από εκεί ;)

14.2.12

Σκουλαρίκια... αγάπη μου

Είπα να κάνω μία ανάρτηση στο κλίμα της σημερινής ημέρας και να σας δείξω τα αγαπημένα μου σκουλαρίκια, απ' όλα όσα έχω φτιάξει με τα χεράκια μου!! Πρόκειται για 100% χειροποίητα σκουλαρίκια από αλπακά, ορείχαλκο και χαλκό... Είναι δουλεμένα με σέγα κι έχω ακολουθήσει όλη τη διαδικασία γυαλίσματος με τα κατάλληλα βουρτσάκια για να πετύχω αυτό το ματ αποτέλεσμα. Οι καρδούλες-μπαλονάκια και το σύρμα-σχοινάκι έχουν κολληθεί με ασημοκόλληση, με τη βοήθεια φλόγιστρου. Σε αυτή τη φωτογραφία, που την έβγαλα ενώ ακόμα τα έφτιαχνα γιατί δε μπορούσα να κρατηθώ, τα γατζάκια είναι από τα έτοιμα, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα είναι κι εκείνα χειροποίητα. Με παίδεψαν πολύ κατά τη δημιουργία τους, ιδιαίτερα οι καρδούλες λόγω του μικρού τους μεγέθους, αλλά ευχαριστήθηκα πολύ την όλη διαδικασία και νομίζω οτι τον άξιζαν τον κόπο τους...


Υ.Γ. Αυτά τα σκουλαρίκια είναι η συμμετοχή μου για το δημιουργικό διαγωνισμό Φεβρουαρίου της αγαπημένης a pink dreamer!! 

Μουσικό βραβείο!!!


Πριν από λίγες μέρες η μικρούλα της παρέας μας, η Δημητρούλα, μου χάρισε αυτό το πολύ όμορφο βραβείο που έφτιαξε!!! Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να γράψω 5 αγαπημένα τραγούδια και να το μοιράσω με τη σειρά μου σε άλλα 10 ιστολόγια. Βέβαια, το να διαλέξω μόνο 5 τραγούδια από τα τόσα πολλά που αγαπώ είναι λίγο δύσκολο, παρ' όλα αυτά επιλέγω τα ακόλουθα παλιά, αλλά πραγματικά αγαπημένα:

1. paradise city - guns n' roses

2. one - u2

3. everybody hurts - rem 

4. θα 'μαι κοντά σου όταν με θες - αλκίνοος ιωαννίδης

και για το τέλος το πολύ-πολύ αγαπημένο μου, που φτιάχνει πάντα το κέφι,
5. το καλοκαιράκι - φατμέ


Το βραβειάκι αυτό το χαρίζω:
1.   στη Νίκη από το Handmade by Andria,
2.   στη Lyriel από το BiScoto,
3.   στη Μαρία από το aMaryllis... άρωμα Γυναίκας,
4.   στην Ελένη από το Αχ κουνελάκι...!,
5.   στην Αγγελική από το POUR ANGELIQUE,
6.   στη Μαριάννα από το Art in love,
7.   στην Peggy από το Yuppie-ya!,
8.   στη  Rock n' Rolla  Witch Craft In Progress,
9.   στη Βίκυ από το Bijoux... κερί "Η χάντρα"
10. στη  Νατάσα από το make up-nails.

10.2.12

Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή δώρων

Πριν από μερικές μέρες έλαβα το δωράκι της Μαριάννας από το ιστολόγιο onirokosmos στο πλαίσιο της  χριστουγεννιάτικης ανταλλαγής δώρων που διοργάνωσαν η Κικήη Μαρία και η Ρένα!! Ήταν αυτοί οι πολύ όμορφοι και πολύ-πολύ προσεγμένοι κρίκοι για πετσέτες που βλέπετε παρακάτω!! Πολύ ιδιαίτερη ήταν και η συσκευασία που είχε κάνει η Μαριάννα, χρησιμοποιώντας-ανακυκλώνοντας ένα πλαστικό μπουκάλι νερού!!



Μαριάννα μου σε ευχαριστώ πολύ για το δωράκι σου κι εύχομαι να σου άρεσε και το δικό μου εξίσου!!

Υ.Γ. Ίσως η σημερινή μέρα να μην είναι η καλύτερη για μια τέτοια ανάρτηση... Το κλίμα των ημερών επιβάλλει άλλη θεματολογία και σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, ίσως η κουβέντα θα ήταν καλύτερο να κινηθεί σε πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους μας... Αυτό που νιώθω εγώ τον τελευταίο καιρό, στα 29 μου χρόνια και μετά από περίπου 15 χρόνια διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης και αντίδρασης στα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως και στη χώρα μας και μάλιστα σε ηλικία και εποχές που για άλλους αυτό φαινόταν αστείο (το να "περάσουμε καλά" ήταν πάντα πιο σημαντικό βλέπετε), έχω φτάσει στο σημείο που νιώθω οτι δεν έχω πλέον πολλά να πω!! Ότι είχα να πω αισθάνομαι οτι το έχω ήδη πει εδώ και καιρό κι εξάλλου αισθάνομαι οτι έχει φτάσει η στιγμή των πράξεων και όχι των λόγων... Το βλέπουν αυτό όλο και περισσότερο ακόμα κι εκείνοι που πάντα νόμιζαν οτι "το κακό" βρίσκεται κάπου μακρυά και δεν πρόκειται ποτέ να μας αγγίξει...
Το θέμα με τη φυγή μου από τον blogger το εξετάζω ακόμα, μιας που δεν είμαι η πλέον ειδική σε τέτοια θέματα, παρ' όλη την καλή μου σχέση με τους υπολογιστές. Όταν θα έχω κάτι νεότερο θα ενημερώσω και θα δώσω οδηγίες και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται...

7.2.12

Ανώνυμοι κι επώνυμοι...

Η πρωινή μου βόλτα στο διαδίκτυο με έβγαλε σήμερα σε αυτή την ανάρτηση των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα... Καιρό τώρα συζητείται ο περιορισμός των ελευθεριών στο διαδίκτυο και στα ιστολόγια και μετά την ψήφιση του σχεδίου ACTA, που έχει υπογράψει και η χώρα μας, είμαστε ένα βήμα πριν όλα αυτά που διαβάζαμε και μας φαίνονταν πολύ μακρινά γίνουν πραγματικότητα... Με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από την ανωνυμία, αυτοί οι επώνυμοι (που μας έχουν ωθήσει με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους στο χείλος του γκρεμού) προωθούν τη λογοκρισία και τη φίμωση των όποιων ελεύθερων φωνών έχουν απομείνει!! Μπορεί να αναρωτιέστε τί αφορούν όλα αυτά ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τα χειροποιήματα, επειδή όμως εγώ πιστεύω πως τα όσα συμβαίνουν  γύρω μας αγγίζουν όλους μας, παραθέτω αυτούσια την ανάρτηση (με αντιγραφή-επικόλληση) όπως τη διάβασα για όποιον ενδιαφέρεται... Αν μπείτε στη σελίδα που σας παραπέμπω έχει υλικό για όποιον θέλει να το ψάξει παραπάνω. Πριν σας αφήσω, θέλω να σας πω οτι θα το κοιτάξω το θέμα αυτές τις μέρες, γιατί σκέφτομαι σοβαρά να φύγω από το blogspot... Έχω εκνευριστεί με τη google και ίσως το γυρίσω σε wordpress ή και αν βρω και κάτι άλλο καλύτερο!!



ΒLOGS: Aπό την 1η Μαρτίου 2012, όλα τα blogs της Google αλλάζουν domain και πλέον θα έχουν κατάληξη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται / Ακούγεται πως την επόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα περάσει το νομοσχέδιο για τα blogs από τη Βουλή / Το νομοσχέδιο ACTA που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση

ΑΠΌ ΒLACKΜEDITERRANEANPIRATE
BlackMediterraneanPirate  07-02-2012   
short  link   wp.me/pPn6Y-cAz
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
Συμφωνα με δημοσιευμα του BBC, η Google εκτος απο την πολιτικη απορρητου, απο την 1η Μαρτιου 2012 αλλαζει την πολιτικη της και στα blogs.
Oλα τα blogs της πλατφορμας blogspot.com ,θα αλλαξουν τον επομενο μηνα domain αυτοματα και θα εχουν καταληξη, αναλογα με τη χωρα απο τη οποια προερχονται, απο την οποια γινονται δηλαδη οι περισσοτερες αναρτησεις (*στη γλώσσα της χώρας).
Τι σημαινει αυτο;;;
Τα blogs που βγαινουν απο την Ελλαδα και ειναι της Google, απο 1η Μαρτιου 2012 θα εχουν την καταληξηblogspot.com.gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για συκοφαντικη δυσφημιση!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
ΚΡΙΜΑ…ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
Διαβαστε το δημοσιευμα του BBC εδω http://www.bbc.co.uk/news/technology-16852920
ΠΡΕΖΑ TV
Εμείς το είδαμε στο ιστολόγιο  epitropesdiodiastop.blogspot.com
*Διαβάσαμε ότι πολλοί/ές bloggers του blospot σκέφτονται σαν λύση να το γυρίσουν στο wordpress
—————————————————————————————————————————————————-
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ραγδαιες ειναι οι εξελιξεις αναφορικα με την ανωνυμια στο διαδικτυο.
Τη Κυριακη 29 Ιανουαριου στην εκπομπη ΝΕΤ Σαββατοκυριακο ,ο Μιλτιαδης Παπαϊωαννου,Υπ.Δικαιοσυνης, ειπε, πως την επομενη εβδομαδα,δηλαδη απο τη Δευτερα 9/2,θα ξεκινησει τις διδικασιες,ωστε να περασει απο τη Βουλη το νομοσχεδιο για το διαδικτυο.
Οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, το νομοσχεδιο αφορα “ζητηματα που εχουν να κανουν αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων,την ελευθερια διακινησης των ιδεων και τη προστασια απο τα  εγκληματα που διαμορφωνονται μεσα απο το διαδικτυο”.
“Θα υπαρχει προστασια των πολιτων για τα εγκληματα που διαπρατονται κατα των πολιτων μεσα απο το διαδικτυο,συμπεριλαμβανομενου και αυτου της συκοφαντικης δυσφήμησης”,οπως δηλωσε!!!
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως τα blogs της Google τα οποια ειναι στη πλατφορμα του Blogspot.com απο 1/3/2012 ,συμφωνα με δημοσιευμα του BBC θα αλλαξουν καταληξη domain αναλογα με τη χωρα απο την οποια “βγαίνουν” και θα υπαγονται αποκλειστικα στη νομοθεσια της χωρας τους και οχι στην Αμερικανικη (πχ για την Ελλαδα οι καταληξεις θα ειναι blogspot.com.gr ).
Υπενθυμιζουμε πως συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια, αρση του απορρητου μπορει να γινει και για συκοφαντικη δυσφημηση στα Ελληνικα sites/blogs με καταληξη .gr
Τωρα, το που αρχιζουν τα ορια της προστασιας του πολιτη και που της αυτολογοκρισιας δεν ξερουμε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.
Δειτε τις δηλωσεις του Μ.Παπαϊωαννου εδω*
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/2805-M-Papaiwannoy-Ayrio-to-nomoschedio-gia-th-Dikaiosynh
στο 30:42
Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV, 3-2-2012
*Αν παίζει, γιατί το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ δεν παίζει πάντα… … …
—————————————————————————————————————————————————-
Δηλώσεις Μιλτιάδης Παπαϊωάννου-”Τέλος στην ανωνυμία των blogs”
(Δελτίο ειδήσεων Mega, 6 Αυγούστου 2011)
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πιστεέυει πως η ανωνυμία των blogs δημιουργεί πρόβλημα στις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας και θέλει κάθε blog να έχει δηλώσει τον διαχειριστή του σαν φυσικό πρόσωπο. Το Υπουργείο διόρισε επιτροπή για να προτείνει το νομοθετικό πλαίσιο.
—————————————————————————————————————————————————-
Δευτέρα, Φεβρουάριος 06, 2012

STOP ACTA NOW – Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μετα απο το Megaupload,μπηκε λουκετο και στο BTJUNKIE,ενα απο τα μεγαλυτερα sites ανταλλαγης αρχειων στο κοσμο, με τη μεθοδο P2P – torrents.
Παραλληλα η Google απο 1η Μαρτιου αλλαζει την πολιτικη απορρητου της και ολα της τα blogs ανα τον κοσμο,θα υπαγονται πλεον στη νομοθεσια της χωρας απο την οποια εκπεμπουν.
Η λογοκρισια δεν πρεπει να περασει.
Η Ελλαδα εχει ψηφισει και αυτη το σχεδιο Acta, οπου με το προσχημα της ασφαλειας και της καταπολεμησης της πειρατειας και των εγκληματικων ενεργιων μεσω διαδικτυου, ουσιαστικα εδραιωνουν τη λογοκρισια στο internet και απαγορευουν την ελευθερη διακινηση ιδεων και πληροφοριων.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2012
—————————————————————————————————————————————————-

ACTA: BIG BROTHER ON LINE

Ένα ακόμη μέτρο προσπάθειας ελέγχου του διαδικτύου, είναι το νομοσχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση.
Οι όλες διαδικασίες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και βέβαια με καμία προβολή από τα καθεστωτικά media. Το πρόσχημα βέβαια για να δικαιολογηθεί η ψήφισή του, είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά αποτελεί συμφωνία πολλών χωρών, των οποίων οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την επιρροή του διαδικτύου στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, την οποία ως τώρα μονοπωλούσαν ως προς την χειραγώγησή της.
Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους παρόχους να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης των χρηστών, στέλνοντας μάλιστα αναφορές για όσους παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα! Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται, τότε θα μένει χωρίς ίντερνετ! Όμορφα, απλά και δημοκρατικά.Η ισχύ της ACTA θα είναι δεσμευτική για τις χώρες που θα την υιοθετήσουν. Ολόκληρη (σχεδόν) η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Ν. Κορέα κ.α την έχουν υπογράψει ήδη.
Τα τερατώδη συμφέροντα που προωθούν ένα σύστημα Μεγάλου Αδελφού στο ίντερνετ, ουσιαστικά πρόκειται να ποινικοποιήσουν ότι δεν τους αρέσει. Το πιο ελεύθερο μέσο, το ίντερνετ, αμαυρώνεται από νόμους που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, από ελίτ, που δεν τα πάνε καλά με τις δημοκρατικές ευαισθησίες. Ο καθένας μας, ως χρήστης του διαδικτύου, δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν οι συμφωνίες για την ACTA. Σίγουρα, δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αναδημοσιεύσεις και δωρεάν διακίνηση ψηφιακού υλικού, αλλά προφανώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς, τον χαρακτηρισμό του επίμαχου εγγράφου ως έγγραφο εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση Ομπάμα; Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο λογοκρισίας και ελέγχου, που τον ρόλο των ρουφιάνων, θα τον παίζουν οι πάροχοι, αυθαίρετα, μετακινώντας τα όρια κατά το δοκούν.
Στόχος είναι οι ανεξάρτητες φωνές (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) μέσα από μια ασαφή επιχειρηματολογία.
Ιδιωτικά συμφέροντα θα ελέγχουν την ACTA, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια.
Η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία, η καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από αρχές που δεν ελέγχονται δικαστικά, παρά προσκυνούν ιδιωτικά συμφέροντα, είναι απόρροιες του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, αφού πρέπει να διαιωνιστεί, αφανίζοντας τις αντίθετες φωνές. Ας μας πουν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, γιατί έχουν ψηφίσει τις διατάξεις της ACTA.
Αν δεν καταψηφιστεί, τότε η δημοκρατία τίθεται εν αμφιβόλω, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. και βέβαια και σε όσες χώρες την αποδεχτούν.
—————————————————————————————————————————————————-

Διαμαρτυρόμαστε κατά της ACTA. Σαβ.11 Φεβρουαρίου

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποίαμας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!
♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δηλώνει την κάθετη εναντίωσή του στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα,οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου.
Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)
  • Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)
  • Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)
Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.
Το Σάββατο 11/2 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.
Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς.
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμαρτυρία κατά της ACTA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ACTA –

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΠΑΤΡΑ,

στις 17:00 

*Δείτε επίσης:
**********************************************************************************************************
BlackMediterraneanPirate
wp.me/pPn6Y-cAz

3.2.12

Ένα βραβείο και μία συνάντηση...

Πάνω που είπα οτι με το προηγούμενο βραβείο και τις εξομολογήσεις που το ακολούθησαν "καθάρισα" με τις αποκαλύψεις σε οτι με αφορά, ήρθε η aMaryllis από το άρωμα Γυναίκας με ένα νέο βραβειάκι και μ' έβαλε πάλι στο χορό των αποκαλύψεων!!! Θα ήθελα να την ευχαριστήσω πολύ-πολύ και να της πω κι από 'δω οτι χαίρομαι πολύ που θα τα λέμε μέσα από τα ιστολόγιά μας :)


Επειδή όμως η ώρα είναι περασμένη και πρέπει κάποια στιγμή να παραδοθώ αγκαλιά του Μορφέα αρχίζω με τα 7 πράγματα για ΄μενα:

1. Αρχικά σκεφτόμουν να μη γράψω τόσο σύντομα πράγματα για 'μενα γιατί φοβόμουν πως ίσως είναι κουραστικό για όσους διαβάζουν το ιστολόγιό μου... Δεν ήθελα όμως να χαλάσω το χατίρι της aMaryllis, οπότε να που τελικά γράφω!!!

2. Όταν είχα ξεκινήσει αυτό το ιστολόγιο είχα αποφασίσει να μη γράφω πράγματα για 'μενα και απλά να "ανεβάζω" φωτογραφίες των κοσμημάτων μου. Πολύ γρήγορα εγκατέλειψα αυτή τη σκέψη, γιατί το απρόσωπο δε μου ταιριάζει...

3. Πέρασα μία περίοδο που δεν είχα κέφι να ασχοληθώ με την αγαπημένη μου ενασχόληση, το κόσμημα, αλλά σιγά-σιγά επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου. Ακόμα δεν έχω πιάσει τη σέγα στα χέρια μου, αλλά πού θα πάει θα γίνει κι αυτό!!!

4. Συνεχώς σκέφτομαι ιδέες για κοσμήματα και κατασκευές, αλλά ελάχιστες από αυτές κάθομαι να τις υλοποιήσω... Ίσως το να τις σημειώνω τουλάχιστον σε ένα χαρτί είναι μια αρχή, γιατί στο τέλος τις μισές τις ξεχνάω.

5. Μόλις ανοίξει ο καιρός θα φτιάξω το δικό μου χώρο δημιουργίας στη σοφίτα που μέχρι το καλοκαίρι μέναμε με τον καλό μου κι έχω ήδη αρχίσει να οργανώνω τα υλικά και τα εργαλεία μου.

6. Ξεκίνησα τελικά γυμναστήριο και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό!!! Την τελευταία φορά που πήγα γυμναστήριο ήμουν ακόμα φοιτήτρια... Ναι, είμαι τεμπέλα, το παραδέχομαι :)

7. Ονειρέυομαι έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο για όλους μας και είμαι έτοιμη να αγωνιστώ με κάθε τρόπο για να κατακτηθεί αυτό!!!

Τα 15 άτομα που πρέπει να το μοιράσω μου φαίνονται πολλά και είναι αργά, αφήστε που με τα θέματα που έχω με τον blogger έχω χάσει τα μισά ιστολόγια που παρακολουθώ και δε μπορώ να δω ποιά το έχουν λάβει ήδη!!! Επομένως, θα μου επιτρέψετε να το χαρίσω απλά σε όποιον/α έχει τη διάθεση να μας πει κάτι για εκείνον/η...

Πριν σας καληνυχτίσω όμως θέλω να ενημερώσω για μια συνάντηση που οργανώνει η aMaryllis για όσους/ες είναι από Θεσσαλονίκη και έχουν διάθεση να γνωριστούμε από κοντά!!! Μου αρέσει πολύ η ιδέα να γνωρίσω νέα πρόσωπα και να ξανασυναντήσω άλλα που ήδη γνωρίζω, οπότε έχω δηλώσει τη συμμετοχή μου εδώ. Όσοι πιστοί/ες προσέλθετε :)