12.12.11

Τα Χριστούγεννά τους Αλλιώς

Αυτές τις μέρες η ανάγκη για εθελοντισμό και στήριξη των συνανθρώπων μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ και σίγουρα δεν εννοώ τη λογική του εθελοντισμού τύπου Ολυμπιακών αγώνων, αλλά στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής προσφοράς στους ανθρώπους δίπλα μας που μας χρειάζονται. Κάτι τέτοιο, κανονικά, θα έπρεπε να το κάνουμε βίωμα κι όχι να το θυμόμαστε μόνο την περίοδο των γιορτών, αλλά έστω κι έτσι να 'ναι είναι κάτι κι αυτό περισσότερο από το τίποτα. Όλος αυτός ο πρόλογος για να ενημερώσω όσους είναι από Θεσσαλονίκη και θα 'θελαν να προσφέρουν το ελάχιστο που μπορούν, από αυτά που σίγουρα δεν περισσεύουν πλέον τη δράση του ενός από τα παλαιότερα περιοδικά Free Press στην Ελλάδα) για τη συλλογή ειδών όπως τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός. Για όποιον θέλει, αλλά δε μπορεί να παρευρεθεί στο λιμάνι το Σάββατο να ενημερώσω οτι αναλαμβάνω να συγκεντρώσω και να μεταφέρω η ίδια οτι χρειαστεί αρκεί να ειδοποιηθώ εγκαίρως!! Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση


Η ομάδα της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» δίνει συνέχεια στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης του περασμένου χειμώνα («Γεύμα Αγάπης» & δράση για τους αστέγους), επιστρέφοντας παράλληλα στο Λιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΟΛΘ με αφορμή την ολοκλήρωση της ήπιας ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας.
Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» κάνει στην Αποθήκη Δ μία προσπάθεια να γίνουν τα Χριστούγεννα των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, αλλιώς.

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.
Παράλληλα, η Αποθήκη αλλάζει όψη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γεμίζει με γιορτινούς ήχους με συναυλίες από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης που γνωστοποιεί μουσικά τον κίνδυνο επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, παρά την ανακοίνωση του τερματισμού της λειτουργίας της, παρουσιάζει με τους ηθοποιούς της, τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά. Απόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς και μέλη της ομάδας Ίρις παρουσιάζουν ένα απόσπασμα από την παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας». Τα παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η τσαγερία «Ζώγια» ετοιμάζει τσάι σε όλους τους επισκέπτες, το Kitchen Bar στήνει ένα καζάνι με ζεστό κόκκινο κρασί για την υποδοχή του κοινού και οι φούρνοι Ble προσφέρουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων είναι μια ευγενική χορηγία της Bravos Sound.

* Συνημμένες μπορείτε να βρείτε τις λίστες με όλα τα είδη που χρειάζονται οι Γιατροί του Κόσμου, η Άρσις και το βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός. Ας προσπαθήσουμε όλοι ώστε τουλάχιστον τα Χριστούγεννα να γίνουν λίγο καλύτερα από την καθημερινότητα...

8 σχόλια:

  1. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ....ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γιατροί του Κόσμου και πόσα ιδρύματα... Ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί και όποιον από αυτούς τους φορείς επιθυμεί και ας παλέψουμε όλοι μας τη νέα χρονιά ώστε να μειωθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη μου, γιατί δεν ειδοποιούμαι για τις αναρτήσεις σου;;;;; Θα τρελαθώ... τα νεύρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και διαπίστωσα οτι με "πετάει" από τους αναγνώστες σου!! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακαρι να δωσουμε ολοι , όσο εστω και λίγο μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ομορφο το blog σου, με πρωτοτυπες δημιουργιες και ομορφες αναρτησεις!χαιρομαι που σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή